Breaking News
Home / ITALIA / Seminarul economic: ”Oportunități de colaborare economică bilaterală România-San Marino”.

Seminarul economic: ”Oportunități de colaborare economică bilaterală România-San Marino”.

Seminarul economic: ”Oportunități de colaborare economică bilaterală România-San Marino”.

Ambasada României în Italia informeză că în data de 31 martie 2017, Ambasada României în Italia, prin Biroul de Promovare Economică și Comercială (B.P.C.E. Roma), a organizat în colaborare cu Camera de Comerț din San Marino și cu Ambasada San Marino în Italia seminarul economic: ”Oportunități de colaborare economică bilaterală România-San Marino”.

Evenimentul, desfășurat în Republica San Marino, a avut scopul de a consolida colaborarea economică dintre cele două țări prin prezentarea avantajelor competitive și a potențialului economic al României, oferind oamenilor de afaceri prezenți ocazia de a cunoaște oportunitățile de investiții din țară.

În contextul împlinirii, în 2018, a 50 de ani de relații diplomatice între România și San Marino, ambasadorul George Bologan a accentuat rolul acțiunii diplomatice în crearea de noi punți de cooperare și cunoaștere reciprocă, care să consolideze bunele relații dintre state. Totodată, a evidențiat importanța organizării unui astfel de eveniment, primul de acest gen în istoria relațiilor bilaterale și a subliniat oportunitatea oferită de colaborarea economică pentru dinamizarea relațiilor dintre cele două țări în toate domeniile. În acest sens, ambasadorul Bologan a menționat avantajele competitive ale României, una dintre cele mai sigure destinații de afaceri din lume.

Consilierul economic al B.P.C.E. Roma, Norina Boru, a ilustrat cele șase sectoare strategice promovate de Guvernul României pentru atragerea investițiilor străine: IT&C, industria auto, aero-spațială, agricultură, industria biologică și cea creativă. De asemenea, a prezentat principalele motive pentru care întreprinderile străine aleg să investească în România: pe lângă avantajele fiscale existente și oportunitățile oferte de fondurile europene, țara noastră se bucură de o forță de muncă calificată la un preț competitiv și o infrastructură de internet foarte bună, fiind totodată apropiată din punct de vedere geografic și lingvistic de Republica San Marino.

La eveniment a intervenit și Andrea Zafferani, secretarul de stat (cu rang de ministru) pentru comerț și industrie și Massimo Ghiotti, directorul Camerei de Comerț din San Marino. În încheierea seminarului, cele peste 30 companii prezente și-au manifestat interesul față de oportunitățile de investiții în România în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu consilierul economic al B.P.C.E. Roma.

Sursă: Ambasada României în Italia

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi..

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi.. Domenica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *