Breaking News
Home / EVENIMENTE / “Arpeggio & Roua” la Consulatul General al României la Milano

“Arpeggio & Roua” la Consulatul General al României la Milano

“Arpeggio & Roua” la Consulatul General al României la Milano

Pe 28 mai începând cu orele 18 la Consulatul General al României la Milano (Via Gignese, 2) grupulcoral românesc “Arpeggio & Roua” va susține concertul “Confluențe muzicale – România între clasic și folk”.

Evenimentul, prin care se va celebra și Ziua Românilor de Pretutindeni, cu intrare liberă, va fi o călătorie prin muzica românească de la clasic la folcloric trecând prin toate nuanțele muzicii românești.

Repertoriul va conține melodii ale marilor compozitori și interpreți din trecut: Vasile Timiș, Anton Pann, Gheorghe Danga, Maria Tanase, Tudor Gheorghe e Ioan Bocșa.

Ideea de „Confluențe muzicale” a luat naștere acum un an la Accademia di Romania din Roma: ar fi trebuit să fie un singur concert, dar a devenit un proiect în adevăratul sens al cuvântului văzând impactul pe care l-a avut asupra publicului o astfel de călătorie muzicală.

Concertul din Milano va fi prima etapă al turneului “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk” (tradus – Confluențe muzicale – România între clasic și folk) “Considerăm că a apropia aceste genuri muzicale atât de diferite precum muzica clasică și cea populară este cel mai bun mod de a alimenta creativitatea. Astfel – a declarat Bianca Vasile,secretar al asociației ARPRO și sopran al grupului coral Arpeggio & Roua – are loc o contaminare: muzica clasica atrage patosul și tematicile muzicii populare, iar aceasta se înalță rupând granițele consolidate dintre muzica populară și cea cultă.

Arpeggio & Roua e un grup coral format din șase elemente ce ia naștere în 2015 la Roma, din ideea comuna de a răspândi arta muzicală românească, reinterpretând elemente de follo autentic. A colecționat colaborări cu mari artiști români și moldoveni (Ducu Bertzi, Fuego, Zinaida Julea) și a adus muzica românească în inima Romei (Festival dell’Avvento 2015 e 2016, MartisoRoma 2016,Festival Propatria).

Numeroase reprezentatii la Accademia di Romania (Ziua Iei, Un pic de Romanie, o poveste de iarna, Poveste de mai, Confluenze musicali, Ritrovando Brancusi, Eminescu, tra l’umanità e l’assoluto). În curriculum și două concerte la ExpoMilano 2015 și participarea la festivalul Internațional I. D.Chirescu 2016.

Pe 2 decembrie au prezentat primul album,”Armonie di Natale”. În repertoriu predomină muzica folclorică corală: doine, hore, sârbe, dar și aranjamente ale melodiilor celor mai celebri artiști români (Maria Tanase, Tudor Gheorghe, Ioan Bocsa, Anton Pann).

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia turneul “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk”

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *