Breaking News
Home / ITALIA / Geo Florenti, un artist inovator la Summitul G7!

Geo Florenti, un artist inovator la Summitul G7!

Geo Florenti, un artist inovator la Summitul G7!

„Arta îți dă aripi să zbori, iar știința creează combustibilul,  afirmă artistul Geo Florenti.

Artistul Geo Florenti s-a născut în România în 1971, iar din 1991 locuiește în Italia. În cadrul Accademiei di Romania din Roma, în anul 1997, acesta a avut prima experiență artistică, aducând conceptul nou de legătură între creația artistică și invenția științifică. Arta și expresia  ei devin o necesitate într-un mediu de autodisciplină și stimulare, în care artisul exprimă observații, atât din punct de vedere social, cât și critic. Geo Florenti este un artist inovator, care creează tehnologii fără consum de energie și le aplică, înlocuind pe cele existente cu consum de energie.

Kit Zero Energy este primul produs realizat de acesta: o instalatie luminoasă fără consum de energie, pentru pomul de iarnă.

“Știati că în luna decembrie, pe Planetă, se cheltuiesc peste 6 miliarde de euro pentru energia consumată prin aprinderea luminilor de Crăciun? Cu acest produs am demonstrat că luminile se pot aprinde fără tot acest consum inutil. Iar anul acesta o sa introduc pe piață  unele produse și aplicații fără consum de energie precum: semafoare, panouri publicitare, reclame luminoase, kit-uri de iluminat case, scări de bloc, tuneluri, ce vor putea fi aplicate la nivel de scară planetară. Este unica tecnologie care demonstrează în mod verificabil simplificarea consumurilor de energie 100%.  Un tonic Made în Romania în această perioada de criză energetică mondială “, a declarat Geo Florenti.

Cu ocazia Summit-ului  G7 de la Taormina, Geo Florenti a realizat o instalație luminoasă pentru opera lui Giacomo Balla, ”Complesso Plastico colorato di frastuono + velocità” și cripta Bisericii del Carmine în care aceasta este găzduită, fără a consuma energie electrică suplimentară. Instalația face parte din expoziția ”Il Futuro Sopravvenuto” și va fi vizitată de delegațiile internaționale prezente la G7. Inițiativa este susținută de Ambasada României în Italia.

Mă aflu într-un context artistic extraordinar. Italia prezintă excelența artei italiene la delegatiile internaționale, unde vor fi prezenți președinții de state cu ocazia Summit-ului G7 de la Taormina. Este vorba de cea mai prestigioasă lucrare futurista  “ Plastico colorato di frastuono + velocità” de Giacomo Balla, pe care am iluminat-o făra consum de energie.  Mesajul meu este următorul: se poate să iluminăm arta și spațiile fără consum de energie. Sper ca aceasta expoziție să atragă atenția președinților prezenți, în special a domnul președinte Donald Trump, în contextul crizei de energie, la nivel mondial.”

Valentina Tofan

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi..

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi.. Domenica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *