Breaking News
Home / EVENIMENTE / 20 mai, Noaptea Muzeelor la Roma

20 mai, Noaptea Muzeelor la Roma

20 mai, Noaptea Muzeelor la Roma

Noaptea Muzeelor este un eveniment cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). În această noapte majoritatea muzeelor rămân deshise până noaptea târziu și oferă accesul gratuit vizitatorilor.

În anul 1997, în Berlin a avut loc pentru prima dată acest eveniment și a avut un succes foarte mare.

Noaptea muzeelor are loc în prezent în toată Europa și este organizat în sâmbăta cea mai apropiată datei de 18 mai când se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor.

Sâmbătă, 20 mai, la Roma, iubitorii de artă vor putea vizita muzeele din capitală, începând cu ora 20.00 până la ora 2.00. La această inițiatovă au aderat galeriile de artă, academii, instituții culturale și universități.

De asemenea, vor avea loc numeroase spectacole și evenimente, cu ocazia acestui eveniment mult așteptat de locuitorii capitalei și de turiștii aflați la Roma.

Lista muzeelor o puteți vizualiza în link-ul următor: http://www.museiincomuneroma.it/mostre_ed_eventi/eventi/la_notte_dei_musei_2017

 

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia turneul “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk”

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *