Breaking News
Home / MUZICĂ / Concert aniversar al grupului “Arpeggio & Roua”

Concert aniversar al grupului “Arpeggio & Roua”

Concert aniversar al grupului “Arpeggio & Roua”,  la Academia Romana din Roma
Pe 3 iunie 2016 la ora 18, sub patronajul Ambasadei României in Italia și al Academiei Române din Roma, „Arpeggio & Roua” va susține primul său concert aniversar.
Evenimentul va fi o călătorie în melosul românesc de la clasic la folclor în care vor fi însoțiți de artiști cu care au colaborat în acest an. În program piese de Vasile Timiș, Paul Constantinescu, Anton Pann, Gheorghe Danga, Maria Tanase, Tudor Gheorghe și Ioan Bocșa, dintre care unele sunt prelucrate pentru cor de “Arpeggio & Roua”.
Arpeggio & Roua ia ființă in 2015 din dorința comună a două grupuri de a răspândi arta muzicală românească reinterpretând elemente de folclor autentic. A colecționat colaborări de seamă cu artiști români și moldoveni (Ducu Bertzi, Fuego, Zinaida Julea) și a adus muzica corală românească în inima Romei (Festival dell’Avvento, MartisoRoma 2016, Festival Propatria). Numeroase reprezentații la Accademia di Romania (Ziua Iei, Un pic de Romanie, o poveste de iarna, Poveste de mai). În lista concertelor și două concerte la ExpoMilano 2015. Repertoriul lor este prodominat de folclorul coral: doine, sârbe, hore, dar și melodii antice reelaborate ale unor mari artiști români (Maria Tanase, Tudor Gheorghe, Ioan Bocsa, Anton Pann).
                                                                       www.facebook.com/arpeggioroua

Despre Vocea Românească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *