Breaking News
Home / POLITICĂ / Români, candidați pe lista lui Marchini la Roma

Români, candidați pe lista lui Marchini la Roma

Români, candidați pe lista lui Marchini la Roma

Patru români candidează pe lista lui Alfio Marchini (independent de centru dreapta) pentru posturi de consilieri municipali la Roma. Octavian Neamu și Loredana Ceaușu candidează pentru postul de consilier în primul municipiu, Daniela Grigorovici și Georgeta Oprea – susținuți de PNL Diaspora – pentru posturile de consilieri în municipiile 7 și 11.

Octavian Neamu, 44 de ani, absolvent de psihologie și management, întreprinzător, este de 25 de ani la Roma. Ce l-a motivat să candideze? „Cred că sunt un exemplu de integrare și cred că în acest  oraș comunitatea română poate  avea un rol important . Trebuie să conștientizăm că avem și drepturi nu numai îndatoriri”, afirmă Octavian Neamu, candidat pentru postul de consilier în municipiul 1. În același municipiu, pe aceeași listă candidează și Loredana Ceaușu, în vârstă de 47    de ani, jurnalist și traducător. Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine – Universitatea București, Loredana Ceaușu este stabilită la Roma din 1997. Este înscrisă în Ordinul Traducătorilor-Interpreți de pe lângă Tribunalul din Roma din 1999, dar colaborează și cu publicațiile grupului de presă Espresso, în special pe teme legate de imigrație. „Cunosc profund comunitatea românilor din Roma, cu toate aspectele și necesitățile ei, iar dacă mă vor vota sper să pot face ceva util pentru ei și să nu îi dezamăgesc”. Pe aceeași listă, dar susținute de PNL Diaspora, mai candidează Georgeta Oprea (municipiul 11) și Daniela Grigorovici (municipiul 7): Georgeta Oprea, 39 de ani, este în Italia din 2003. A început la munca „de jos”, lucrând la ore sau ca badante. Acum își finalizează studiile la Universitatea “La Sapienza”, cursul trienal de infirmiere. „Am decis să intru în viața politică pentru a ajuta comunitatea de români care, ca și mine, locuiește de ani în municipiul unde candidez”. A patra candidată pe lista lui Marchini este Daniela Cristina Grigorovici, în vârsta de 46 de ani. În România a terminat liceul de textile, a lucrat o perioadă, apoi s-a mutat la Roma, în 2001. Inițial a lucrat ca “badanta”, ulterior a absolvit cursuri de operator socio-sanitar. De 6 ani lucrează în aceeași structură. În paralel și-a păstrat și cultivat pasiunea pentru pictură, participând la expoziții în Italia și în străinătate. „Am decis să candidez în primul rând pentru a susține comunitatea de români, să încerc să informez oamenii și să simplific birocrația. Aș vrea să iasă la suprafață comunitatea românească, să se facă auzită și să se facă văzută pentru lucrurile pozitive. Avem și drepturi și unul dintre acestea este cel de a avea un reprezentant al comunității în zona de apartenență. Nu vreau să fac promisiuni pe care să nu le pot onora, dar vă asigur că voi deschide o poarta și mă voi implica total pentru comunitate”.

Cine este Alfio Marchini

Născut la Roma într-o familie de constructori, Alfio Marchini este un întreprinzător în vârstă de 51 de ani.Fost membru în consiliul de administrație de la RAI. În 1996 devine membru fondator al Board Internazionale și președinte al Board Italiano- Shimon Perez Center for Peace. A mai fost administrator delegat la Roma Duemilla SPA (parte din Ferrovie dello Stato) și membru în consiliul de administrație la Banca di Roma, ulterior Unicredit. Acum este consultant administrativ la Cementir Holding.

Alfio Marchini a mai participat la alegerile pentru primăria Romei in 2013. Atunci a ieșit pe locul 4, dupa Ignazio Marino (centru stânga), Gianni Alemanno (centru dreapta) și Marcello de Vito (Movimento 5 stelle). A intrat în consiliul comunal cu alți doi reprezentanți ai listei Marchini Sindaco. (sursa – Wikipedia)

Daniel Neamu

Despre Vocea Românească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *