Breaking News
Home / ITALIA / Arta mozaicului, prin ochii lui Petru Roca

Arta mozaicului, prin ochii lui Petru Roca

Arta mozaicului, prin ochii lui Petru Roca

Petru Roca s-a născut în orașul Bacău, din România. El a emigrat în Italia împreună cu familia sa, în anul 1997, din motive economice.

În România a lucrat ca inspector de calitate, dar odată ajuns în Roma a început să lucreze în construcții pentru a își întreține familia. Cu timpul și-a descoperit pasiunea pentru mozaic și a considerat că vrea să aprofundeze prin studii această artă.

Astfel s-a înscris la cursuri și a studiat arta mozaicului la Roma , în clasa profesorului Gianfranchi Romani.

Pentru a realiza o lucrare are nevoie de doua zile sau chiar de o lună, în funcție de complexitatea acesteia. Marmura, granitul, travertinul, sticla, foița de aur sunt doar unele din materialele folosite în operele sale.

A participat la diverse expoziții de mozaic în Roma, precum Basillica di San Lorenzo, la Accademia di Romania, la Auditorium Seraphicum cu ocazia evenimentului “Acasa la romani” și la expoziția de mozaic de la Corcolle din Roma.

În pozele de mai jos, puteți vedea o parte din mozaicurile lui Petru Roca: Isus  cu cununa de spini ; Isus, mozaic stilizat;Isus, mozaic bizantin; Maica Domnului indurerata; Maica Domnului in rugăciune ; Maica Domnului în meditație; Padre Pio; Coloseum; Catedrala San Vittorino; Mânăstirea Voroneț; Decebal; Vlad Tepeș.

Satisfacția lui este că munca sa este apreciată și admirată de cei care participă la expoziții și achiziționează lucrările sale.

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi..

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi.. Domenica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *