Breaking News
Home / SOCIAL / ASDI- alocație socială pentru șomaj!

ASDI- alocație socială pentru șomaj!

ASDI- alocație socială pentru șomaj-compensații economice pentru relocarea  șomerilor.

ASDI revine șomerilor care au beneficiat de Naspi (șomaj), pe de-a întregul.

În primul an de aplicare a dispoziției, legea prevede că asistența este rezervată în primul rând muncitorilor care aparțin nucleelor familiare cu minori și lucrători cu vărsta apropiată de pensionare.

Articolul 2 din decretul ministerial menționat anterior stabilește  următoarele cerințe pentru a beneficia de ASDI:

-Prezența în nucleul familiar, a cel puțin unui minor;

-Vârstă egală sau mai mare de 55 de ani și fără maturarea cerințelor necesare pentru pensionare anticipată.

O dată îndeplinite una din cele două cerințe, e necesar: să fie în șomaj, conform articolului 19, al decretului legisaltiv n. 150 din 2015, la sfârșitul perioadei de șomaj Naspi. Având în vedere aplicarea disciplinei speciale prevăzută pentru Naspi, conform art. legislativ 9 și 10, al decretului legilsativ n. 22 din 2015, au dreptul să beneficieze de ASDI și cei care desfășoară o activitate de muncă, din care rezultă un venit anual inferior decât venitul minim exclus impozitului fiscal. E necesar să fie în posesia unui atestat ISEE, în curs de valabilitate, cu o valoare egală sau mai mică de 5000 de euro, să fi semnat un contract de servicii cu biroul Fortei de Munca (Centro del’Impiego), în conformitate cu articolul 20 din Decretul legislativ nr. 150 din 2015; Totodată trebuie să nu fi primit ASDI timp de mai mult de șase luni, în ultimele 12 luni precedente înainte de sfârșitul șomajului Naspi.

ASDI, în conformitate cu articolul 16 din Decretul legislativ nr. 22 din 4 martie 2015 al articolului 3 din Decretul ministerial din 29 octombrie 2015, este în valoare de 75% din șomajul Naspi primit. Modalitățile de depunere a cererii pe cale electronică:

-web (direct de la cetățeni în posesia dispozitivului PIN- INPS);

-prin intermediul patronajului (care, prin lege, oferă asistență gratuită);

-prin Contact Center INPS-Inail  (apel de la un număr fix gratuit 803164 sau numărul de telefon mobil de la 06164164, conform planului tarifar al furnizorului de servicii).

Iulian Manta

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

ROMENI ED AVVOCATI…UN RAPPORTO DA MIGLIORARE…

ROMENI ED AVVOCATI…UN RAPPORTO DA MIGLIORARE… Negli ultimi anni abbiamo dovuto registrare che il rapporto …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *