Breaking News
Home / EVENIMENTE / Classic meets Jazz meets Folk, inovativ și unic!

Classic meets Jazz meets Folk, inovativ și unic!

Classic meets Jazz meets Folk , inovativ și unic!

În data de 5 aprilie 2017 a avut loc evenimentul Classic meets Jazz meets Folk, organizat de Forumul Austriac de Cultură împreună cu Instititul Cultural Român și Asociația socio culturală Vocea Românilor, în cadrul Acccademiei di Romania în Roma, cu sprijinul sponsorilor Egal Supermercato,Trattoria Modernă și Miha Spose.

A fost un concert intens de aproximativ 2 ore in care Adrian Gaspar împreună cu Andreea Chira au deținut controlul absolut asupra oamenilor din sală, captându-le atenția, prin muzica lor și emoțiile transmise.

A fost o experiență muzicală unică și sublimă, cei doi artiști reușind să transmită mesajul lor muzical celor prezenți în sală.

În spatele organizării acestui concert de peste două ore, sunt doi tineri minunați care prin muncă, dăruire și mai ales talent și pasiune au reușit să creeze un spectacol original și inedit.

Andreea Chira este o tânără naistă talentată născută în București. Aceasta a colaborat de-a lungul timpului cu Orchestrele de Tineret: „Doina Dunării”, „Doina București” și „Românașul”, a susținut concerte în Corea, Portugalia, Cehia, Franța, Belgia, Italia, Turcia, Germania, Serbia și Austria.

Adrian Gaspar este un pianist româno-austriac, compozitor și arrangeur, care este activ în domeniile jazz, clasic, gypsy și world music. Este un călător prin diferitele sfere sonore, urmează neschimbător calea lui individuală și leagă în muzica sa cu maiestrie diferitele culturi și genuri muzicale. Adrian Gaspar a concertat alături de numeroși muzicieni de renume.

Classic meets Jazz meets Folk este un proiect conceput în Austria – Viena în care sunt prezentate diferite stiluri muzicale interpretate la nai și pian. Muzica clasică, jazzul și folclorul pun în evidență calitățile tehnico-interpretative ale naiului. Programul conține lucrări de: J.S. Bach, C. Stamitz, C. Parker, A. Gaspar, C. Corea, G. Dinicu, V. Young, J. Last, J.M. Cano.

Spectacolul s-a încheiat într-un ropot de aplauze ale publicului prezent, care se vedea că era vizibil emoționat de prestația artiștilor.

Datele următoare ale turneului Classic meets Jazz meets Folk  sunt: 20.04.2017 – Jazz Club l’Archiduc, Bruxelles ; 27.04.2017 – Muzeul Romantismului,  Madrid.

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia turneul “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk”

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *