Breaking News
Home / SOCIAL / COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 24 iunie 2016, ora 17.30, Accademia di Romania, Piazza José de San Martin, 1 – 00197 Roma

 

Cu ocazia Zilei universale a Iei, filiala din Italia a Ligii studenţilor români din străinătate (LSRS), împreună cu Ambasada României în Italia şi Accademia di Romania in Roma, organizează vineri 24 iunie 2016,incepand cu orele 17.30, in Sala de Expoziţii a academiei, evenimentul  „ Lasciatevi  Ispirare!  ”.Acesta se va desfășura in limba italiana fiind  o ocazie de a promova acest obiect vestimentar simbol a tradiţiei artizanale şi a culturii române în Italia.

În 2013 s-a propus ca data de 24 iunie − Sânzienele − să reprezinte celebrarea IEI româneşti, sub denumirea de «Ziua universală a iei». Cu acest prilej, va fi prezentată «IA» românească: de la naşterea sa în diferitele zone din România, până la folosirea ei de mari artisti, precum Matisse, şi designeri de modă, precum Yves Saint Laurent şi Jean Paul Gaultier.

«IA nu este doar o îmbrăcăminte, ci şi un simbol al inspiraţiei care însoţeşte de mult dialogul româno-italian»:  acesta este rezultatul cercetării studenţilor români din Roma asupra asemănărilor intre iile româneşti şi portul tradiţional Italian ce va fi prezentat publicului printr-o galerie fotografică.

PROGRAM

Prezentarea de modă creativă, însoţită de povestirea basmului „ Cele 12 fete de împărat si palatul fermecat” de Petre Ispirescu tradus și adaptat în italiana;

Prezentarea cărții Iubiri de liceu de Luciana Marinescu;

Moment artistic cu Elena Lazar;

În cadrul evenimentului vor fi expuse tablouri semnate de Elena Dabija;

Aperitiv in grădina academiei şi o surpriză.

 

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte 12.000 de studenţi români din toată lumea, reprezentaţi de 35 de filiale active. În luna februarie 2015 noua echipă a relansat activitatea ligii în Roma. După succesul de anul trecut anul acesta vom celebra cea de a  IIa ediţie a acestui eveniment.

 LSRS este deschisă tuturor studenţilor români aflaţi la studii în Cetatea Eternă.

Luciana Marinescu, membră a Uniunii Scriitorilor Europeni. Colaborează cu mai multe ziare din judeţul Argeş, ca publicist. A debutat în anul 2013 cu romanul ”Traseul unei vieţi anterioare”, iar în anul 2014 a publicat romanul “Ancorat în trecut”.  Recent a lansat al treilea roman al său, intitulat “Iubiri de liceu”.

Elena Lazăr  studentă la Liceul de Muzică din Anzio Chriss Cappel College unde studiază canto clasic (mezzosoprană), pianul şi orchestra. Studiază în privat canto modern şi muzica populară,  prin care menţine legătura cu tradiţiile şi muzica românească. În 2014 a câştigat premiul publicului la un concurs de tinere talente difuzat la radio şi tv  la nivel regional. În august va juca în film-ul organizat în cadrul proiectului “Tabăra de film” în România.

Elena Dabija trăiește in Italia. Dragostea pentru artă şi pasiunea pentru pictură i-au adus acestei românce multe satisfacţii de când a ajuns în Italia  participând cu lucrările sale la câteva expoziţii. Pictează din vremea copilăriei, tehnica dezvoltând-o urmând Scoala Populara de Arta din Brăila.

 https://www.facebook.com/events/110552756039263/

Rappresentanza della LSRS ( lega degli studenti romeni all’estero ) della Filiale Italiana di Roma

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

ROMENI ED AVVOCATI…UN RAPPORTO DA MIGLIORARE…

ROMENI ED AVVOCATI…UN RAPPORTO DA MIGLIORARE… Negli ultimi anni abbiamo dovuto registrare che il rapporto …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *