Breaking News
Home / Fără categorie / Concursului Tematic de Limbă, cultură şi civilizație românească „Cunoaşte România”

Concursului Tematic de Limbă, cultură şi civilizație românească „Cunoaşte România”

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni şi Asociația Rumes Europa din Spania în colaborare cu Institutul Limbii Române din Bucureşti, anunță organizarea Concursului Tematic de Limbă, cultură şi civilizație românească „Cunoaşte România”, dedicat copiilor români cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. Concursul se va desfăşura în mai multe oraşe reprezentative pentru comunitatea româneasca din Spania şi Italia : Madrid, Zaragoza, Castellón de la Plana, Bilbao, Guadalajara, Almeria, Alicante şi Roma. Ediția finală de la Madrid, va coincide cu sărbătorirea Zilei României, în jurul datei de 1 Decembrie.

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni şi Asociația Rumes Europa doresc ca prin aceste activități culturale să ajute la păstrarea, afirmarea şi promovarea identității culturale româneşti, să deschidă noi căi de comunicare interculturală şi educație nonformală interactivă dând populației româneşti stabilite in Spania şi Italia, posibilitatea expresării cultural- artistice, consolidării interne şi întăririi legăturilor acesteia cu România. Prin organizarea de activități cultural-educative de acest tip se încearcă, de asemenea, mărirea gradului de cointeresare al populației româneşti în conținutul de elemente culturale, tradiționale şi de civilizație, pentru menținerea în acest fel a contactului lingvistic şi cultural cu “patria – mamă România”.

Organizarea celei de a V-a ediție a Concursului tematic, face parte dintr-un proiect ambițios inițiat de catre Ambasada României la Madrid, care s-a bucurat de un enorm succes in rândul comunității româneşti dar mai ales al copiilor români. Asociația Rumes Europa preia organizarea concursului în anul 2017, păstrează cadrul general de desfaşurare al acestuia, dar introduce în metodologie unele schimbări izvorâte din necesitatea includerii unui număr cât mai mare de participanți iar ca noutăți pentru acest an, introduce votul publicului pentru lucrările tematice pe pagina de facebook.

Şi anul acesta proiectarea conținutului de activităti culturale şi educative, include Concursul tematic propriu-zis de cultură generală: “CUNOAŞTE ROMÂNIA!”, organizarea expozițiilor cu cele mai reuşite lucrări tematice ”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” în colaborare cu Institutul Limbii Române prin Proiectul LCCR, a unor momente artistice, prezentate de copiii şi artiştii români din Spania si Italia, cu titlul: “ROMÂNIA, TE IUBIM”.

Activitățile proiectate în cadrul concursului se vor încheia cu degustari de produse tradiționale româneşti. Se vor acorda Premii şi Diplome de participare. Toate activitățile şi detaliile de participare, bibliografia şi alte date importante vor fi anunțate pe pagina de Facebook: Concurs tematic de Limbă, Cultură şi Civilizație Românească „Cunoaşte România!” iar la finalul proiectului, întrebările din concurs şi temele interesante utilizate la sesiunile de pregătire vor fi recompilate într-un Compendiu al concursului, intitulat „Cunoaşte România”, ediția a V-a, 2017. Concursul este deschis atât asociațiilor de români, bisericilor, cât şi copiilor înscrişi la Cursurile de Limbă, cultură şi civilizație românească. Pentru detalii, emailul de contact este cunoaste_romania@hotmail.com .

Gândit şi pregătit special pentru copiii români din Spania şi Italia care, aşa cum se ştie, au un contact limitat cu limba română dar mai ales cu cultura românească, acest concurs deschide pentru ei porțile României, pentru ca împreună cu noi, organizatorii, să descopere frumuseţile acestui colţişor din Europa unde au trăit părinţii noştri şi trăiesc încă bunicii, străbunicii, precum şi prieteni de-ai noştri. S-a pregătit, aşadar, acest concurs pentru copiii români, cu tot dragul şi bucuria de a-i auzi vorbind în limba română, despre țara noastră, România!

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Guvernul va deschide în 2017 un centru de informare al României la Slatina/Solotvino în Ucraina

Guvernul va deschide în 2017 un centru de informare al României la Slatina/Solotvino în Ucraina …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *