Breaking News
Home / ROMÂNIA / IMM-urile nou înființate vor putea accesa un ajutor de minimis de până la 200.000 lei

IMM-urile nou înființate vor putea accesa un ajutor de minimis de până la 200.000 lei

 

Persoanele fizice care înființează întreprinderi mici și mijlocii vor putea avea acces la ajutor de minimis de până la 200.000 lei, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Guvernul estimează că astfel vor fi înființate 10.000 de noi firme.

Schema de minimis a fost aprobată, vineri, de Guvern sub denumirea Programul “Start-up Nation – Romania”, finanțarea urmând a fi asigurată de la buget și din fonduri europene.

Beneficiarii vor avea obligația să facă dovada, la momentul depunerii cererii de decont, a angajării, cu contract de muncă pe durată nedeterminată și cu normă întreagă, a minim 2 salariați, precum și obligația menținerii celor două locuri de muncă pentru cel puțin 3 ani, începând cu anul următor plății ajutorului de minimis.

Activitățile și cheltuielile neeligibile în cadrul schemei de ajutor sunt cele prevăzute în legislația națională și cea europeană în domeniul ajutorului de minimis.

Potrivit Guvernului, statistica și sondajele întreprinse în ultima perioadă confirmă faptul că foarte multe IMM-uri, mai ales cele nou înființate, sunt lipsite de surse de finanțare, accesul al credite fiind foarte dificil. Mai mult, firmele ies din afaceri în mod benevol, ca urmare a declanșării procedurii de insolvență, la solicitarea creditorilor.

Sursă: RePatriot

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu Michel Barnier, Negociatorul-șef al Comisiei Europene …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *