Breaking News
Home / ROMÂNIA / A început tabăra „ARC” la Oglinzi

A început tabăra „ARC” la Oglinzi

A început tabăra „ARC” la Oglinzi

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a demarat programul de tabere „ARC” la Oglinzi, județul Neamț.

Aici au sosit deja 150 de copii, elevi și profesori din Republica Moldova, Ungaria și Bulgaria.

Organizatorii MRP, împreună cu voluntarii taberei, au pregătit pentru copii un program format din ateliere de creație, lecții de limba română, competiții sportive de baschet, fotbal, ping-pong, prelegeri pe teme de spiritualitate susținute de părintele Nicodim, precum și o simulare pentru situații de urgență realizată de pompierii de la Inspectoratul Județean de Urgență Târgu Neamț.

Programul continuă cu excursii și vizite la Casa memorială  „Ion Creangă”,  Mănăstirea Neamţ, Rezervaţia de zimbri,  Mănăstirea Agapia,  Mănăstirea Văratic,  Cetatea Neamț,  Curtea domnească-Muzeul Cucuteni,  Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă și multe altele.

Taberele se desfășoară în Centrele de Agrement din Sulina, judeţul Tulcea (27 iunie – 8 august) şi Oglinzi, judeţul Neamţ (26 iunie – 31 iulie), în serii consecutive de câte șapte zile, la care participă 2000 de elevi, tineri și profesori însoțitori.

Sursă:MRP

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu Michel Barnier, Negociatorul-șef al Comisiei Europene …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *