Breaking News
Home / ROMÂNIA / A început tabăra „ARC” la Sulina

A început tabăra „ARC” la Sulina

A început tabăra „ARC” la Sulina

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a demarat programul de tabere „ARC” la Sulina, județul Tulcea.

Aici au sosit deja 215 copii din Republica Moldova, din raioanele Cahul și Bălți, Ucraina, regiunea Transcarpatia, Bulgaria, Italia și Kazahstan.

Participanții la tabere vor avea oportunitatea de a se familiariza cu istoria, civilizația și cultura românească prin activități care sa le mijlocească comunicarea și să le dezvolte creativitatea. Astfel, copiii vor lua parte la ateliere precum : „Picătura de istorie” susținut de  profesor  coordonator  Rodica Ursu, atelier de limba română  „Emoție, cuvânt și culoare”,  coordonatori,  profesorii Lucia Pop,  Silvia Paun, Elena Lupu și Elena Micu, atelier de pictură „Spiritul și culorile Deltei”, coordonator Elena Micu,  atelier de dans  „Cultură și tradiție românească în cântec și dans”,  coordonator  Borislav Mitrashkov,   precum  și  competiții  sportive  de  fotbal, baschet, ping-pong derulate de instructori de sport din cadrul voluntarilor taberei.

Programul cuprinde și concursuri de fotografie, tradiții românești și cultură generală.

Sursă: MRP

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu Michel Barnier, Negociatorul-șef al Comisiei Europene …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *