Breaking News
Home / POLITICĂ / Interviu cu Valentin Făgărășian, candidatul PNL la Camera Deputaților, in Diaspora

Interviu cu Valentin Făgărășian, candidatul PNL la Camera Deputaților, in Diaspora

Valentin Ilie Făgărășian este un binecunoscut om de afaceri din Italia și candidat in data de 11 decembrie pe lista Partidului Național Liberal la Camera Deputaților. În interviul acordat ziarului nostru veți afla mai multe despre proiectele sale.

Care au fost motivele care v-au făcut să emigrați din România în Italia?

Motivele principale care m-au determinat să emigrez au fost de ordin economic și profesional. În anul 1992, am hotărât să plec din România și să vin la Roma. La început am lucrat în domeniul construcțiilor, iar după câțiva ani de experiență și ca angajat al firmei respective, am decis să încep o afacere pe cont propriu. De 24 de ani, locuiesc in Peninsulă, mă ocup de afacerile mele din Italia și din România. Majoritatea angajaților si colaboratorilor mei sunt români și de la an la an ne extindem tot mai mult.

Cum a fost începutul și care au fost lucrurile care au stat la baza activității dumneavoastră?

Fiecare început este dificil… Atunci când îți deschizi propriul business trebuie să fii conștient de riscurile pe care ți le asumi și să ai obiectivele bine stabilite. Experiența în domeniul construcțiilor, relațiile pe care am reușit să mi le fac pe parcurs, munca, perseverența si seriozitatea au stat la baza înființării firmelor pe care o dețin în prezent.

Care este diferența între a deține o afacere în România în comparație cu Italia?

România și Italia se confruntă cu aceeași problemă: birocrația si indiferența instituțiilor. Avantajele în ați deschide o afacere în România sunt acelea că taxele sunt mult mai mici, mâna de lucru mai ieftină, în schimb profitul în urma investiției este mai mare in raport cu taxele. România a devenit mult mai atractivă în ultimii ani și tot mai mulți oameni de afaceri străini își îndreaptă investițiile către țara noastră.

Ce părere aveți despre comunitatea de români din Italia? În ce mod vă implicați în viața acesteia?

M-am implicat cât de mult mi-a permis timpul în activități sociale și culturale. Am sponsorizat diverse evenimente organizate în Italia și totodată m-am implicat în acțiuni de binefacere.

Am creat numeroase locuri de muncă, firma noastră având în prezent un număr de peste 70 de angajați de naționalitate română. În anul 2012 ați candidat ca și senator în municipiul Botoșani…Ce v-a determinat să intrați în politică și ce ați învățat din această experiență?

M-am implicat în politică pentru că am considerat că este datoria mea de a face ceva mai mult pentru cei din jur, pentru că am capacitatea și competența de a rezolva probleme, dar și de a propune noi soluții. Nu este suficient să stai pe margine și să-ți dai cu părerea, ci trebuie să-ți aduci contribuția ta la evoluția societății.

Pe 11 decembrie sunteti candidat pe lista de deputati, din diaspora, al Partidului Național Liberal. Care sunt motivele pentru care ati decis sa candidati si ce planuri aveți, in cazul in care veți obține un mandat de deputat?

Am decis să candidez pentru că nu pot fi indiferent la problemele românilor din diaspora, pentru că la rândul meu m-am confruntat cu diferite situații, atât ca si angajat, când am emigrat, dar ca și antreprenor într-o țară străina. Este nevoie de o schimbare și consider că am capacitatea si mentalitatea unui om de afaceri care are ceva de spus dar și in acelaşi timp de demonstrat. Am multe idei, planuri, proiecte pe care mi-aș dori sa le pun in aplicare, dacă voi obține mandatul de deputat. Românii din diaspora au diferite probleme, in funcție de statul in care au reședința, mulți din ei confruntându-se cu calitatea serviciilor si a birocrației, găsirea unui loc de muncă, lipsa unor cursuri și facilități pentru a învăța limba țării in care au emigrat, informațiile referitoare la legile si drepturile lor. Este foarte importantă si esențială colaborarea între instituțiile române și cele din statele unde locuiesc emigranți români. De asemenea, îmi doresc să susțin candidații români la alegerile locale, deoarece este esențial să fim prezenți și să facem parte din administrația locală. Încurajez și susțin evenimentele care promovează tradițiile românești și care unesc comunitățile de români și personal imi doresc ca o parte din buget să fie îndreptate spre astfel de acțiuni, ce merită susținute. Îndrum familiile de romani din diaspora să își învețe copiii limba română, să le insufle tradițiile și obiceiurile românești.

Ce planuri aveți pentru aceasta campanie electorala? Ce veti face pentru a convinge romanii sa va voteze?

Voi prezenta proiectele si oportunitățile la care sa se poată accesa atât pentru romanii care vor să se reîntoarcă acasă cat si pentru aceia care au decis sa rămână definitiv in țările unde au reședința stabilita. Sunt multe fonduri care pot fi accesate in diferite domenii si ma voi implica direct intr-un program de consultanta prin care fiecare roman sa poată beneficia de aceste fonduri cu proiecte eligibile.

Despre Vocea Românească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *