Breaking News
Home / ITALIA / Întrevederea ambasadorului George Bologan cu președintele SIOI, Franco Frattini

Întrevederea ambasadorului George Bologan cu președintele SIOI, Franco Frattini

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a avut o întrevedere, la 25 ianuarie 2017, cu Franco Frattini, președintele SIOI (Società Italiana per l’Organizzazione Internazionale) și fost ministru al afacerilor externe, respectiv fost comisar european pentru justiție, libertate și securitate.

Discuțiile s-au axat pe evoluțiile procesului de construcție europeană și pe viitorul Uniunii Europene, având în vedere cadrul internațional și perspectiva Brexit. Cei doi au evidențiat necesitatea consolidării în continuare a proiectului european și a profilului UE în plan global, aspect prioritar pe agenda de politică externă a României și Italiei.

Agenda discuției a inclus de asemenea dezvoltarea ulterioară a politicii de securitate și apărare comună, în complementaritate cu eforturile altor organizații internaționale, în special NATO. În context, ambasadorul Bologan a subliniat rolul NATO de a asigura un răspuns eficient la provocările de securitate actuale, remarcând totodată schimbarea scenariului internațional în care organizația a fost creată și necesitatea de a ține cont de aceste evoluții.

Întâlnirea a constituit o ocazie de a evalua oportunitățile de cooperare instituțională, prilej cu care cei doi au convenit elaborarea și promovarea unui calendar de acțiuni comune.

 

Sursa: Ambasada României în Italia

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi..

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi.. Domenica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *