Breaking News
Home / ROMÂNIA / Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni cu ambasadorul Suediei în România

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni cu ambasadorul Suediei în România

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni cu ambasadorul Suediei în România

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut ieri, 18 iulie a.c., o întrevedere oficială cu Excelența Sa, Anneli Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei în România.

Ministrul român a prezentat situația comunității românești din afara granițelor țării, evidențiind gradul de implicare a românilor în societatea statului gazdă, precum și rolul definitoriu al Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020 în încurajarea cetățenilor români de a participa la viața politică, economică și culturală a țărilor în care muncesc sau studiază. Totodată, partea română a prezentat și oportunitățile oferite de statul român prin Programul de Guvernare 2017-2020 pentru reinserția și reintegrarea românilor care doresc să se întoarcă acasă, precum programul „Diaspora Start-up” și modalitățile de obținere a finanțărilor nerambursabile oferite de MRP.

Discuțiile au vizat și consolidarea cooperării bilaterale în domeniul condițiilor de muncă ale cetățenilor români aflați pe teritoriul statului suedez, modul în care cele două state abordează fenomenul muncii neînregistrate, precum și posibilitățile de colaborare în domeniul cazurilor sociale și în domeniul protecției drepturilor și libertăților copilului.

Excelența Sa, Anneli Lindahl Kenny, a asigurat partea română de disponibilitatea și deschiderea părții suedeze în vederea realizării unui viitor schimb de bune practici în domenii de interes comun.

Sursă: MRP

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu Michel Barnier, Negociatorul-șef al Comisiei Europene …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *