Breaking News
Home / ITALIA / Mesajul ambasadorului George Bologan cu prilejul Zilei internaționale pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Mesajul ambasadorului George Bologan cu prilejul Zilei internaționale pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Cu prilejul Zilei internaționale pentru comemorarea victimelor Holocaustului, ambasadorul român în Italia, domnul George Bologan, a trasnmis următorul mesaj: „Astăzi toate privirile noastre se îndreaptă către trecut, către una dintre cele mai întunecate pagini din istoria umanității, care vorbește despre antisemitism, ură și numeroase vieți pierdute din cauza a prea multor ochi închiși și a prea multă indiferență în fața comportamentelor xenofobe.

Astăzi trebuie să ne îndreptăm privirea către trecut, pentru a împiedica repetarea acestor momente tragice în viitor. Cu toții avem datoria de a nu uita tragedia Holocaustului, de a aduce un omagiu victimelor intoleranței și de a ne asuma propriile responsabilități, astfel încât astfel de episoade să nu se mai repete niciodată.

În fața unui val de intoleranță din ce în ce mai răspândit, educarea tinerilor este cea mai bună reacție pe care o putem oferi la provocările contemporane la adresa valorilor fundamentale ale umanității. Memoria Holocaustului și educația sunt două dintre prioritățile președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), pe care România o exercită în perioada martie 2016 – martie 2017. La aproape optzeci de ani de la Holocaust, este datoria noastră să reflectăm asupra angajamentelor guvernelor în combaterea discriminării și a antisemitismului și să arătăm tinerilor care sunt faptele istorice. Doar prin cunoașterea trecutului și înțelegerea valorii demnității umane, putem să oferim generațiilor viitoare un model de comportament și un imbold pentru a lua atitudine în fața oricărui act de discriminare.”

Sursa: Ambasada României în Italia

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi..

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi.. Domenica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *