Breaking News
Home / ROMÂNIA / MRP derulează o consultare pe tema Brexit cu românii din Marea Britanie

MRP derulează o consultare pe tema Brexit cu românii din Marea Britanie

MRP derulează o consultare pe tema Brexit cu românii din Marea Britanie

În spiritul cunoașterii realităților din comunitățile de români care trăiesc în afara granițelor țării, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a inițiat un proces de consultare cu reprezentanții organizațiilor si asociațiilor româneşti din Marea Britanie, privind drepturile cetăţenilor în context Brexit.

MRP va analiza și integra sugestiile și propunerile primite din partea românilor din Marea Britanie și le va transmite către ministerele de resort, în scopul includerii acestora în mandatul de negociere a reprezentanților români la Bruxelles. Participarea responsabilă și oportună a cetățenilor noștri va permite autorităților de la București să formuleze un mandat realist și solid de negociere cu organismele europene, astfel încât drepturile și libertățile românilor care au ales să traiască în Marea Britanie sa fie garantate.

Astfel, adresăm rugămintea tuturor asociațiilor, parohiilor şi cetăţenilor români din Marea Britanie care doresc să participe la această consultare, să ne scrie la adresa de e-mail romania.infobrexit@mprp.gov.ro.

Scopul acestei inițiative vizează preocuparea constantă și responsabilă a MRP, în sensul cunoașterii în timp real și nemijlocit a problemelor  comunității de romani, referitoare la statutul post-Brexit, drepturile acestora și a membrilor de familie, precum şi eventualele dificultăți cu care s-ar putea confrunta în acest context.

Sursă: MRP

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu Michel Barnier, Negociatorul-șef al Comisiei Europene …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *