Breaking News
Home / SOCIAL / Naspi 2017- noutați în ceea ce privește subvențiile pentru șomaj

Naspi 2017- noutați în ceea ce privește subvențiile pentru șomaj

Naspi 2017- noutați în ceea ce privește subvențiile pentru șomaj (Naspi 2017). Cum se efectuează calculul, care este durata și care sunt ultimele noutăți relative la subvențiile pentru șomaj, introduse cu Jobs Act?

Și anul acesta, șomerii, vor beneficia de sprijinul social introdus de Jobs Act, ramânând invariabile regulile inițiale, fiind însă prevăzute câteva noutați importante.

Noutățile în ceea ce privește Naspi 2017 au fost comunicate de un aviz emis de INPS, cu numărul 224 din 15 decembrie 2016, în urma modificărilor introduse de decretul legislativ n 150/2015 și 185/2016.

În ultimele comunicate de la INPS, în ceea ce privește NASPI, a fost specificat faptul că, în cazul în care nu vor fi respectate regulile și procedurile prevăzute, vor fi aplicate sancțiuni beneficiarilor.

Naspi 2017, este noul somaj, emis pentru angajat(muncitor), dar care care este subordonat căutarii active de muncă. Cei care percep Naspi, dar nu îți vor da silința să iși caute un loc de muncă și nu vor participa la serviciile puse la dispoziție de Biroul Forței de Muncă (Centro per l’impiego), vor fi sancționați, în baza decretului legislativ 150/2015, până la revocarea beneficiului.

Cei care depun cererea de șomaj pentru Naspi 2017, și care vor beneficia de aceasta, vor trebui să se prezinte la sediul Cpi și să stipuleze un Pact de Serviciu, destinat căutarii unui nou loc de muncă și prin care își asumă să participe la inițiativele active de muncă. Pe lângă noutațile legate de calcularea șomajului, sancțiunile și durata șomajului (Naspi 2017), trebuie să amintim că în 2017, se renuntă la indemnizațiile pentru mobilitate: șomerii vor beneficia doar de șomajul Naspi 2017.

Naspi 2017 va avea o durată de maxim 24 de luni. Naspi 2017 se calculează direct proporțional cu jumatate din contributele vărsate în cursul ultimilor 4 ani.

Sunt necesare cel putin 13 saptămâni de contribute plătite pentru șomaj, în 4 ani precedenți începerii perioadei șomajului. Prin contribute utilizate se înțelege și cele care trebuiau să fie plătite dar nu au fost vărsate. Conform legii sunt valabile toate săptămânile retribuite. (legea n. 638/1983 și legii n. 389/1989)

Dispoziția relativă la salariul, nu se aplică în domeniul serviciilor casnice și familiare, in domeniul agricol și al ucenicilor („apprendisti”), pentru care rămâne in vigoare normele aplicate și până acum.

Iulian Manta

i_manta2003@yahoo.it

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

ROMENI ED AVVOCATI…UN RAPPORTO DA MIGLIORARE…

ROMENI ED AVVOCATI…UN RAPPORTO DA MIGLIORARE… Negli ultimi anni abbiamo dovuto registrare che il rapporto …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *