Breaking News
Home / MUZICĂ / Pianista Denisa Andreea Curtasu, in recital la Roma

Pianista Denisa Andreea Curtasu, in recital la Roma

 

Denisa Andreea Curtasu e născută pe 8 mai 1998, în orașul Târgoviște. Pasiunea sa pentru muzică s-a născut o data cu ea.

Pianul a început să îl studieze de la vârsta de 7 ani, la liceul de artă Bălașa Doamna din Târgoviște. Denisa a studiat aici 3 ani și a reușit să obțină rezultate de excepție la concursuri naționale, internaționale și olimpiade, adunând numeroase diplome de merit. În România a participat și la concursuri televizate. În urma unui curs făcut cu un profesor italian, în anul 2008, Denisa primește propunerea de a studia la conservator în Italia. În iunie 2009 Denisa este admisă cu nota maximă la conservatorul din Potenza, la doar 11 ani.

În decursul anilor Denisa a participat la mai multe concursuri în Italia obținând rezultate bune, în anul 2012 câștigă concursul „Talenti alla Ribalta”.

A susținut mai multe concerte în Torino, Roma, Milano, Firenze, Arezzo, Sacile, Pordenone, Rimini, Pesaro și în diverse orașe din regiunea Marche unde a avut un succes răsunător, ridicând de multe ori spectatorii în picioare.

Așa s-a întâmplat și în Austria, la Viena și Graz, unde a susținut în perioada 29.04.2014 – 2.05.2014 concerte cu orchestră.

Denisa a lansat un CD cu operele sale, CD care cuprinde și o lucrare autobiografica scrisă tot de ea în limba română și italiană.

Pe 20 Noiembrie 2016 la Roma în cadrul evenimentului Romanian Artists Pre Biennial, Denisa Andreea Curtasu va magnetiza, cei 200 de invitați prezenți, cu talentul său deosebit.

Despre Vocea Românească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *