Breaking News
Home / Fără categorie / Proiectul „Tineri pe picioare”, o șansă pentru persoanele cu dezabilități.

Proiectul „Tineri pe picioare”, o șansă pentru persoanele cu dezabilități.

Proiectul „Tineri pe picioare”, o șansă pentru persoanele cu dezabilități.

Proiectul „Tineri pe picioare” a luat fiinţă în 2004, la iniţiativa AUCI ong. (Associazione Universitaria per la Cooperazione Internazionale/Asociaţia Universitară pentru Cooperare Internaţională), a Universităţii Catolice „Sacro Cuore” din Roma şi a Episcopiei Ortodoxe Române din Italia.
Proiectul, care are o finalitate socio-sanitară, îşi propune să intervină în România în favoarea tinerilor (20-45 ani) care au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre şi care, de cele mai multre ori, sunt destinaţi marginalizării şi sărăciei.
Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi motorii survenite în urma amputărilor suferite în România şi promovează reintegrarea lor ulterioară la locul de muncă şi în ţesutul social local.
Proiectul cooptează parteneri italieni şi români, profund înrădăcinaţi şi reprezentativi ai colectivităţii de apartenenţă.
Rus Alexandru Viorel este un tănăr de 28 de ani, din județul Hundedoara.

În 2009, în timp ce se afla la locul de muncă, a suferit un tragic accident, care avea sa-i schimbe viața pentru totdeauna. A avut șansa să supravețuiască, datorită colegilor și medicilor care au intervenit rapid la locul accidentului.

Brațul său a fost smuls, în urma accidentului și din acel moment viața lui s-a schimbat definitiv.
Deși a rămas fără loc de muncă și a trebuit sa o ia de la capăt, Alexandru a continuat sa lupte și fie optimist, încercând sa ducă o viața cât mai normala.
În urmă cu câțiva ani, s-a înscris in Programul Tineri pe picioare  și a așteptat sa fie chemat, în Italia, pentru o evaluare medicală.

La sfârșitul lunii februarie, lui Alexandru i a fost pus o proteză, de către medicii de la Institutul INAIL, din Roma, toate cheltuielile fiind suportate de Asociația AUCI.

Anul acesta Alexandru se va căsători și își va întemeia o familie, visul său de a beneficia de o proteză pentru braț, îndeplindu-se în sfârșit anul acesta.
Până în luna martie 2017 proiectul a asistat 114 persoane cu amputări, de origine română, cărora le-a oferit 128 proteze (14 pacienţi, cu amputări bilaterale au necesitat două proteze).
Beneficiarii proiectului sunt persoane care au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, şi care, odată reeducate şi reabilitate, pot avea o posibilitate majoră de reintegrare pe piața muncii şi în societatea locală. Proiectul asistă aceste persoane pe toată durata tratamentului protetic şi de reabilitare, atât din punct de vedere economic cât şi social.

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Concursului Tematic de Limbă, cultură şi civilizație românească „Cunoaşte România”

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni şi Asociația Rumes Europa din Spania în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *