Breaking News
Home / EVENIMENTE / Retrăiți Vârstele Iubirii în compania lui Mihai Neamțu la Roma!

Retrăiți Vârstele Iubirii în compania lui Mihai Neamțu la Roma!

 

Retrăiți Vârstele Iubirii în compania lui Mihai Neamțu la Roma, la Teatro Brancaccio, sambata, 25 februarie , începând cu ora 11.00, in Via Merulana 244, Roma.

Valentin Făgărășian invită publicul român la un eveniment de excepție, și anume la lansarea cărții lui Mihail Neamtu ,,Vârstele Iubirii’’. Autorul  va acorda autografe și va avea ca invitat special pe filozoful și eseistul Adrian Papahagi.

Doar cultura și spiritualitatea ne vindecă de vulgaritate. Vârstele Iubirii este un best-seller plin de insomnii și bucurii, îndelung așteptat de cititorii eseistului Mihail Neamțu, despre care Andrei Pleșu spunea că știe să fie „cu naturalețe, vechi și nou deopotrivă.” Filozoful american Allan Bloom observa că majoritatea tinerilor au relații sexuale, dar nu (mai) trăiesc o poveste de dragoste. Şi totuşi, lumea animală nu ne va satisface niciodată. Când iubirea se înfiripă, simțim că aparținem Cerului. În ce fel transformăm, atunci, întâmplarea amoroasă într-un destin singular? Trei scurte narațiuni, interpretate filozofic de Mihail Neamțu, surprind situațiile-cheie ale iubirii. În zorii civilizației, Mowgli părăseşte jungla pentru că aude cântecul de iubire al frumoasei Shanti. Doi romantici în plină adolescență, Mihnea şi Dora, cunosc văpaia iubirii pasionale, al cărei jăratec se întețeşte prin epistolarul „cuvintelor bune de mâncat”. În sfârşit, Dinu şi Nelli Pillat – personalități istorice – au cunoscut atât extazul erotic, cât şi suferința, pariind mereu pe veşnicie. Dincolo de eşec şi blazare, dar fără să propună rețete pentru fericirea conjugală, cartea ne invită să descoperim promisiunile, capcanele şi bucuriile iubirii.

Volumul a apărut la Editura Doxologia, în colecția Eseu, în care a mai apărut și cartea semnată de Teodor Baconschi „Cetatea sub asediu”.

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia turneul “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk”

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *