Breaking News
Home / SOCIAL / Social Card 2017, care sunt condițiile si cum poți beneficia de subvenția de 400 de euro

Social Card 2017, care sunt condițiile si cum poți beneficia de subvenția de 400 de euro

Social Card 2017, care sunt condițiile si cum poți beneficia de subvenția de 400 de euro

Au fost introduse  noutăți foarte importante pentru susținerea familiilor, iar una dintre acestea este extinderea SIA pe întreg teritoriul național.

Acesta este o măsură de combatare a sărăciei, care prevede plata unui bonus (maxim) de 400 € pentru familiile aflate în dificultate economică. SIA este acordată acelor familii în care există o femeie cu o sarcină confimată.

Noul card social, este operațional de la 2 septembrie 2016 și este destinat tuturor celor care îndeplinesc cerințele stabilite de INPS.

Se numește SIA și este un sprijin financiar, o subvenție de € 80 pentru  persoană, pentru familiile nevoiașe. În conformitate cu previziunile, în medie, fiecare familie va primi o alocație de € 320 pe lună, care vor fi virați pe  Social Card.

SIA  poate fi solicitat de orice familie care este într-o situație de dificultate economică, cu condiția să îndeplinească următoarele cerințe:

-să fie cetățean italian sau comunitar, cu permis de ședere.

-în nucleul familiar trebuie să fie prezent un minor, un fiu cu dizabilități sau o femeie gravidă.-nici un membru al familiei nu trebuie să fie propietarul unui vehicul înregistrat cu 12 luni înainte de depunerea cererii, sau să dețină vehiculele cu o capacitate cilindrică de peste 1.300 de cc sau cu motociclete cu o capacitate cilindrică mai mare de 250 cc, înmatriculate de trei ani;

– ISEE trebuie să fie inferior sumei de 3000 de euro

-dacă beneficiază de alte ajutoare, acestea nu trebuie să depășească 600 de euro pe lună.

-nici un membru al familiei nu trebuie să beneficieze de Naspi sau Asdi. pentru a avea acces la acest sprijin, nucleul familiar trebuie să obțină un punctaj minim de 45 de puncte în urma evaluării necesității acestuia.

Cererea pentru SIA se poate face de un membru al familiei, prin prezentarea și completarea modulului la Primărie (Comune).Trebuie subliniat că, pentru a solicita SIA trebuie să fiți în posesia unui DSU. De fapt, în evaluarea cererii nu se ia în considerare numai informațiile exprimate în cerere, ci și celor enumerate în Declarația de Înlocuire Unică (Dichiarazione Sostitutiva Unica) utilizată la finalizarea ISEE.După ce a fost depusă cererea, municipalitatea, în termen de 15 zile, va verifica dacă familia îndeplinește efectiv cerințele și apoi va trimite documentația la INPS.La rândul său, INPS, după verificarea cererii, în termen de 10 zile va acorda un punctaj relativ la  evaluarea nevoilor, prin analiza situației economice și a ocupării forței de muncă a membrilor familiei. Pentru a profita de acest ajutor social denumit SIA este necesar  a obține cel puțin 45 de puncte,  punctajul maxim fiinde de 100 de puncte.SIA nu numai că oferă un bonus de 400 € pentru familii aflate în dificultate, dar măsura prevede că, în termen de 60 de zile de la acreditarea primelor două luni de ajutor social, municipalitatea elaborează un plan personalizat de activare socială și profesională pentru cei implicați, pe baza orientărilor operaționale stabilite de Ministerul Muncii în colaborare cu nucleul familiar.

Iulian Manta

i_manta2003@yahoo.it

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

ROMENI ED AVVOCATI…UN RAPPORTO DA MIGLIORARE…

ROMENI ED AVVOCATI…UN RAPPORTO DA MIGLIORARE… Negli ultimi anni abbiamo dovuto registrare che il rapporto …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *