Breaking News
Home / ROMÂNIA / Summit-ul ”We are here, what’s next”

Summit-ul ”We are here, what’s next”

Proiectul RePatriot –summit-ul ”We are here, what’s next”

Fundația Romanian Business Leaders organizează, pe data de 3 martie, Summit-ul RBL ”We are here, what’s next”, unde va prezenta rezultatele proiectului de repatriere prin antreprenoriat- RePatriot.

La summit-ul unde și-au anunțat participarea peste 300 de oameni de afaceri, RBL afirmă că va încerca să răspundă la întrebările: Care ar fi impactul economic al întoarcerii a 10.000 de antreprenori, Ce tip de oameni calificați se pot întoarce deja acasă la salarii comparabile cu cele din țările de adopție, Unde, Ce ar trebui să facă administrația și companiile și Care ar putea fi impactul cultural, educativ, civilizațional și democratic al întoarcerii românilor acasă.

Din calendarul acțiunilor imediate: pe 14 martie, la Ambasa României din Paris, și pe 15 martie la Lyon, vor avea loc întâlniri ale echipei RePatriot cu românii din Franța preocupați de ce se întamplă acasă. Și-au anunțat deja participarea peste 100 de întreprinzători români.

Evenimentele vor reuni antreprenori și executivi români de succes din România și Diaspora. Și-au anunțat deja participarea: Marius Bostan (Inițiator RePatriot), Felix Pătrășcanu (Co-fondator FAN Courier), Claudiu Lupaș (Vicepreședinte Fontana Group), Simona Pirtea (Managing Partner Business at Law), Dragoș Anastasiu (Președinte Eurolines), Valentin Făgărășian (Președinte Consorzio Edile Iro Italia), Dana Gruia Dufaut – Avocat Gruia Dufaut Advocats Paris & București, Lucian Rotar – antreprenor în Franța, Gabriel Iştoc (Fondator B-Team Consult and Services), Felix Tătaru (Președinte GMP Group), Georgeta Argeșanu – antreprenor în Franța, Sergiu Manofu (Fondator Travel Ideea), Violeta Cenușă (Project Manager RePatriot), Emil Munteanu (Managing Partner Power Net Consulting).

RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat inițiat în februarie 2015, la Summitul RBL, de liderii din business-ul românesc, antreprenorii și executivii de top, la propunerea făcută de Marius Bostan și coordonat actualmente de Felix Pătrășcanu.

Participarea la proiect se face pe bază de voluntariat cu scopul de a oferi inspirație și consiliere românilor plecați care vor să revină în România, pentru acces rapid la oportunitățile de acasă. Proiectul se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere și să fructifice oportunități în țară, transferând în România bunele practici dobândite în țara adoptivă.

Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat.

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu Michel Barnier, Negociatorul-șef al Comisiei Europene …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *