Breaking News
Home / EVENIMENTE / „Tradiții prin ochi de copii”, datini și obiceiuri în preajma Crăciunului.

„Tradiții prin ochi de copii”, datini și obiceiuri în preajma Crăciunului.

„Tradiții prin ochi de copii”, datini și obiceiuri în preajma Crăciunului.

„Tradiții prin ochi de copii” este un spectacol realizat de Clubul prichindeilor de la Roma, în cadrul căruia au fost prezentate tradițiile din preajma  Crăciunului din țara noastră. Toți copiii acestui Club sunt născuți în Italia și puțini dintre ei au avut prilejul de a vedea direct un Crăciun românesc.  Tocmai de aceea copiii au încercat să afle de la părinți și de la alți invitați cum sunt aceste tradiții românești. Clubul princhideilor de la Roma a încantat publicul numeros  de la Accademia di Romania, din Roma, aducând in inimile celor prezei căldura sărbătorilor de iarnă.

Evenimentul a fost organizat in cele mai mici detalii de  jurnalista Elena Postelnicu împreună cu președintele Asociației Vocea românilor, Iulian Manta, Asociația ProCult, Asociația Dacia, Piccole stele cantano și MihaSpose. Spectacolul a fost deschis de micii noștri prezentatori: Giulia Antici și Alessandro Făgărașian, aflați la prima lor experiență, dar care s-au descurcat de minune, pe toate durata evenimentului. “Tradiții prin ochi de copii” a fost susținut de Accademia di Romania, Ambasada Romaniei în Italia, Episcopia Ortodoxă Română în Italia.

În sală, cei prezenți au putut asculta colinde tradiționale românești și și-au deschis inimile în fața corurilor venite din Roma, dar și din zone mai îndepărtate precum Viterbo, Civitavecchia și Rignano Flaminio. Grupurile vocale care au interpretat aseară, la Accademia di Romania au fost:  Corul de copii al Parohiei Inalțarea Sfintei Cruci, Corul Scala Coeli de la Parohia ortodoxă Prima Porta”, Grupul de colindători ai Parohiei ortodoxe române, Sf Ierarh Galinic de la Cernica-Viterbo, Grupul colindători ai Parohiei ortodoxe române Sfantul Ilie Tesviteanul din Rignano Flaminio, Grupul de colindători ai Parohiei ortodoxe din Fonte Nuova, Corul Nepsis din Parohia ortodoxă română din Civitavecchia, Trupa Color, Piccole Stelle che cantano.

Excelența Sa, domnul Ambasador George Bologan, a vorbit despre importanța acestor evenimente, în care copiii sunt in centrul atenției, a raspuns intrebărilor adresate de cei mici și s-a emoționat amintindu-și de sărbatorile de iarnè petrecute alèturi de cei dragi. De la o asemenea sărbătoare, nu putea lipsi Moș Crăciun care a împărțit dulciuri celor mici si mari si a facut poze cu toti cei prezenti. Sala plina de spectatorii demonstreaza, ca noi romanii, indiferent unde ne aflam, nu am uitat si ne amintim mereu cu drag de traditiile noastre de sarbatori si astfel de spectacole ne apropie din ce in ce mai mult.

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia turneul “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk”

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *