Breaking News
Home / ITALIA / Veneția, orașul plutitor

Veneția, orașul plutitor

Veneția, orașul plutitor

În ultimele decenii arhitectura şi design-ul oraşelor s-a schimbat în mod radical, lăsând loc unor construcţii din ce în ce mai moderne şi sofisticate care încearcă să iasă in evidenţă şi să atragă turiştii pasionaţi de cadre şi peisaje de vis. Totodată, la polul opus, avem oraşe care au reuşit să işi menţină stilul, nu au cedat în faţa tehnologiei şi, mai ales, continuă să impresioneze prin ceea ce au fost şi probabil ceea ce vor fi pentru totdeauna. Unul din locurile respective este Veneţia, cunoscut sub numele de „oraş plutitor”, o destinaţie de vis atât cât pentru cupluri, cât şi pentru cei pasionaţi de fotografie.

Întrebarea cea mai des întălnită, referitoare la Veneţia este: cum reuşesc clădirile să „stea în picioare” aflându-se pe apă? Explicația este una chiar foarte simplă: primul pas a fost aşezarea unor piloni din lemn pe toată suprafaţa viitorului oraş; deasupra acestora, au fost turnate fundaţiile clădirilor care puteau fi din piatră sau cărămidă. Prin urmare, ca rezultat al acestuia proces, avem o serie de străduţe înguste, canale şi poduri, care toate adunate la un loc fac din Veneţia un oraş unic în lume. E foarte uşor să te pierzi printre aceste străzi şi aici vorbesc din propria experienţă. Culorile care caracterizează clădirile sunt în mare parte roşu şi alb, cum se poate observa din poze. Când vine vorba de o vizită scurtă la Veneţia, adică un minim de 2 zile, există o listă de locuri care trebuie admirate:

Piaţa San Marco, zona cea mai concentrată de turişti şi porumbei; exact, aţi citit bine! O mulțime de turişti vedem cam în toate oraşele, însă de atât de mulți porumbei „domestici”, nu prea. Pentru cei pasionați de un asemenea spectacol unic, pe care  doar în filme mai ai ocazia să-l admiri, aici au posibiliatea  să-l vadă în realitate , ba chiar să îşi pună la încercare imaginaţia pentru cadre de vis. Pe de o parte avem biserica, sau mai bine spus catedrala, „San Marco” (iese în evidenţă datorită unui stil romanic-bizantin-gotic), pe cealaltă doar marea, traficată de cele mai cunoscute mijloace de transport din oraş, gondolele, evident. Deşi „taxiul veneţian” aparent poate părea destul de scump, măcar un mic tur merită facut. Puteţi trata preţul cu „gondolierii” sau dacă sunteţi un grup numeros, puteţi profita de asta pentru a imparţii costul turului. Nimic nu se compară cu peisajele şi vederile de care puteţi avea parte navigând prin canalele oraşului.

Ponte di Rialto”: cel mai faimos pod din Veneţia. Se află în centrul oraşului şi e unul din cele 4 poduri care permite turiştilor să atraverseze „Canal Grande”, canalul în formă de „S” ce împarte în două Veneţia. Dacă aveţi noroc să găsiţi loc la terasele din preajma podului, puteţi savura o cafea la malul canalului, cu o vedere de care nu aveţi parte zi de zi.

Magazinele tipice veneţiane: de-a lungul străzilor o să găsiţi mai multe magazine de acest gen, unele chiar apropiate unul de altul. Majoritatea au aceleaşi produse, dar eu vă recomand să intraţi măcar în unul din ele. Măştile veneţiane sunt faimoase în toată lumea, deoarece sunt promovate şi purtate în perioada Carnavalului de la Veneţia, chiar şi de personalităţile care participă la acest important eveniment.

Din punct de vedere economic, preţurile pentru cazare sunt destul de mari, mai ales daca e vorba de weekend sau date importante, dar dacă suntem atenţi şi programăm din timp excursia, putem vizita acest oraș minunat, fără a cheltui prea mult pe cazare.

Adrian Beian

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi..

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi.. Domenica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *