Breaking News
Home / ITALIA / Vizita ambasadorului George Bologan în Sicilia

Vizita ambasadorului George Bologan în Sicilia

Vizita ambasadorului George Bologan în Sicilia

Fenomenul exploatării prin muncă și dezvoltarea cooperării teritoriale au fost în centrul întrevederilor ambasadorului României în Italia, George Bologan, cu autoritățile locale din Ragusa și Catania, cu prilejul vizitei sale în Sicilia din perioada 27-28 iulie 2017. Din delegație au făcut de asemenea parte ministrul consilier George Miloșan, atașatul pentru probleme de muncă din cadrul Ambasadei, Andrei Sfîrloagă și consulul României la Catania, Ioan Iacob.
La 27 iulie, ambasadorul român s-a întâlnit cu prefectul de Ragusa, Maria Carmela Librizzi și cu reprezentanți ai societății civile și ai forțelor de ordine, o întâlnire apreciată drept pozitivă și constructivă, în interesul comun de protejare a drepturilor cetățenilor români și a demnității umane, valoare universală și patrimoniu al civilizației noastre. Șeful misiunii diplomatice a transmis autorităților italiene mulțumiri pentru atenția acordată combaterii acestui fenomen, prin intensificarea intervențiilor de control la nivelul întreprinderilor din zonă, urmare apelurilor făcute de autoritățile române către instituțiile centrale și locale din Italia.
De asemenea, ambasadorul George Bologan a depus o coroană de flori la Mausoleul lui Don Luigi Sturzo de la Caltagirone, în semn de profundă apreciere pentru unul dintre simbolurile Siciliei, ale Italiei și ale Europei, care a cunoscut și viața dificilă în exil. Ceremonia, desfășurată în prezența primarului din Caltagirone, Giovanni Ioppolo, a reprezentat un moment inedit de înaltă semnificație, fiind prima dată, conform datelor Primăriei orașului, când un ambasador acreditat în Italia a adus omagiu la mormântul lui Don Luigi Sturzo de la Caltagirone, gest apreciat de Președinția Republicii Italiene și de alte instituții centrale și locale.


În cursul aceleiași zile, șeful misiunii diplomatice a vizitat o fermă din provincia Ragusa cu angajați români și a participat la o întâlnire cu membri ai comunității românești din Sicilia, la sediul Consulatului din Catania. În dialogul cu cetățenii români, ambasadorul Bologan a transmis celor prezenți importanța unității și a informării, pentru a își cunoaște propriile drepturi și obligații și pentru a semnala în mod formal autorităților competente orice abuz. ”Fiecare este responsabil de alegerile pe care le face, iar compromisul muncii la negru se poate transforma în dramă. Este important să dovedim unii față de alții unitate și respect. Prevenirea situațiilor neplăcute și nedorite se face printr-o bună informare. Prezența noastră în mijlocul comunității dorește să transmită – printre altele – sentimentul de siguranță, solidaritate și mai mult elan în cultivarea curajului de a lua inițiative în folosul nostru”.
La 28 iulie, diplomatul român a avut întâlniri cu prefectul de Catania, Silvana Riccio și cu viceprimarul orașului, Marco Consoli. Ambasadorul a mulțumit autorităților italiene pentru sprijinul acordat instituțiilor române din Italia și comunității românești. Discuțiile s-au focalizat pe posibilitățile de consolidare a cooperării bilaterale, atât la nivel judiciar cât și pe planul politicilor sociale și egalității de șanse și pe intensificarea informării cetățenilor români în ceea ce privește drepturile și obligațiile lor în Italia, precum și avantajele muncii pe baza unui contract legal.

Sursă: Ambasada României în Italia

Despre Vocea Românească

Verifica, de asemenea

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi..

Regionali del Lazio . Italiani di origine romena… Se ci siete..potete battere 2 colpi.. Domenica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *